Van Mozarts Klarinetconcerto tot Pärts spirituele melodieën met Casco Phil

Arvo Pärt Heel wat muziekliefhebbers hebben een zwak voor het werk van Arvo Pärt. Zijn contemplatieve muziek vol lumineuze schoonheid lijkt wel boven de tijd te staan. In zijn composities zoekt hij naar een nieuwe eenvoud, die liever mooi dan ‘relevant’ is. Pärt is niet bang van enige schatplichtigheid aan het verleden, maar evenmin blind voor de verworvenheden van de 20ste eeuw. Met zijn precieze en directe muzikale taal weet hij zijn publiek steeds weer te bekoren. Zo ook de geniale Mozart. En niet in het minst in zijn overbekende Klarinetconcerto, dat hij enkele maanden voor zijn dood schreef. De soepele toon en het veelzijdige timbre van het instrument inspireerden Mozart tot enkele van zijn meest lyrische melodieën. Niet minder populair is zijn Jupiter-symfonie, een van de beste symfonische werken van het grote genie. Hoog tijd om de ogen te sluiten en te genieten.

Programma :

  • Arvo Pärt (1935), Cantus in memoriam Benjamin Britten – Festina lente – Fratres
  • Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Symfonie nr. 41 in C, KV551 ‘Jupiter’ – Klarinetconcerto in A, KV622

Praktische info :

Casco Phil & Annelien Van Wauwe : Pärt, Mozart
Zaterdag 20 september 2014 om 20.00 u
Concertgebouw Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be en cascophil.be

Extra :
Arvo Pärt op www.musicolog.com en youtube
Arvo Pärt (1935 – ), Tintinambulist op www.musicalifeiten.nl