O.blaat (Keiko Uenishi) en Erin Sexton in Logos

o.blaat In deze voorstelling herdefiniëert geluidskunstenares Keiko Uenishi, aka O.blaat, de Logos Tetraëder door middel van audio-feedback. Elementen in de ruimte zoals mensen en automaten hebben een invloed op het auditieve resultaat. Ook het materiaal waaruit de ruimte is opgetrokken speelt een rol. In de audiovisuele voorstelling Phase Space mixt Erin Sexton zoutoplossingen en sublimineert ze droogijs. Deze fysieke processen vormen de basis van de audio en video. Het programma wordt afgesloten met de resultaten van een 3-daagse residentie waarin Keiko en Erin oder andere de feedbackmogelijkheden van de vele pijporgels van het Logos Robotorkest verkennen.

Keiko Uenishi verdeelt haar tijd tussen New York en Wenen waar ze aan de Akademie der Bildenden Künste werkt aan haar doktoraat. Ze is een lid van SHARE.nyc en verwierf bekendheid door haar experimenten met het herstructureren en analyseren van klank en ruimte. Erin Sexton woont en werkt in Montreal. Ze specialiseerde zich in het verklanken van chemische kristallen, ruimtes en de ether. Haar installatie Crystalline Domain werd dit jaar gepresenteerd tijdens Montreals Biennial International d’Art Numérique (BIAN).

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

O.blaat (Keiko Uenishi) & Erin Sexton
Donderdag 6 november 2014 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org