Multi-instrumentaliste Liesa Van der Aa verenigt electronica, barok en pop in WOTH

WOTH De eigenzinnige muzikante Liesa Van der Aa zoekt zich een weg doorheen de morele chaos van onze veelstemmige wereld. Oordelen suizen aan hoge snelheid door het virtuele luchtruim, maar de stem die ooit de grens tussen goed en kwaad dicteerde, zwijgt voorgoed. Liesa verwoordt de nood van een generatie die wanhopig naar antwoorden en structuren zoekt, tegen een achterwand van voortdurende overdaad. Wat betekent dat, goed leven? Op welk kompas varen we?

Voor ‘WOTH’ zocht en vond ze inspiratie in een oud Egyptisch ritueel van een ontroerende eenvoud. Na de dood wordt eenieders hart afgewogen tegen de veer van de waarheid: te zwaar, te licht of in evenwicht? Het Egyptische ‘Boek der Doden’ vormt de visuele achtergrond voor een overdonderende muziekperformance. Liesa’s hoekige muziek balanceerde in vroeger solowerk al tussen de eenzaamheid van haar stem en de bombast van haar viool, loops, effecten, … Met deze ervaring, een compositie voor 42-stemmig koor versterkt door video en animatie op scène, zet Van der Aa haar eerste muziektheatercreatie neer.

WOTH balanceert op de grens tussen hedendaags muziektheater en een geënsceneerd concert dat live muziek, installatie en videotechnologie combineert. De muzikale compositie van Liesa Van der Aa bevat elementen uit de elektronica, barok, soundscape en pop. Naast haar staan negen muzikanten/performers op scène met een zeer divers instrumentarium. Jassogne en Cassiers geven het geheel vorm als een theatrale installatie, met gebruik van technieken als morphing, interactieve beeldprojectie en hologram.

Praktische info :

Liesa Van der Aa & Louisa’s Daughter Company : WOTH
Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 december 2014, telkens om 20.00 u
deSingel – Antwerpen

Meer info : www.desingel.be, www.transparant.be en www.liesavanderaa.be
————————————
Zaterdag 24 januari 2015 om 20.15 u
Handelsbeurs – Gent

Meer info : www.handelsbeurs.be, www.transparant.be en www.liesavanderaa.be
————————————
Woensdag 25 februari 2015 om 20.30 u
Kaaitheater – Brussel

Meer info : www.kaaitheater.be, www.transparant.be en www.liesavanderaa.be
————————————
Vrijdag 10 april 2015 om 20.00 u
CC Hasselt

Meer info : www.ccha.be, www.transparant.be en www.liesavanderaa.be
————————————
Woensdag 15 april 2015 om 20.00 u
Concertgebouw – Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be, www.transparant.be en www.liesavanderaa.be