Geluidsexploratie met Laurence Moletta in Logos

Laurence Moletta De voorstelling ‘Le couloir des pas perdus‘ van Laurence Moletta is gebaseerd op geboorteverhalen. Moletta maakte geluidsopnames van de soms grappige, soms triestige verhalen die door Stéphane Oertli in één tekst werden gegoten. Deze tekst vormt het vertrekpunt van de voorstelling. Om het geluid van haar stem te controleren en te bewerken maakt Moletta gebruik van twee MIDI-gestuurde handschoenen die uitgerust zijn met verschillende bewegingssensoren. Moletta speelt met fonemen en lettergrepen. Alle klanken worden afgeleid van Moletta’s stemgeluid.

Moletta studeerde elektro-akoestische muziek aan het Conservatorium van Lyon-Villeurbanne en vervolmaakte zich aan het Conservatorium van Mons. Samen met wetenschappers van Numédiart ontwikkelde ze haar MIDI-gestuurde handschoenen.

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

Laurence Moletta : Le couloir des pas perdus
Dinsdag 24 februari 2015 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

Bekijk deze video voor een voorsmaakje van deze voorstelling

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bEwfCFCCU4A?feature=player_detailpage&w=500&h=305]