Blitzbezoek aan de muziek van de 20ste eeuw in klank en beeld

Pieter Bergé Festival 20/21 is de nieuwe naam van het Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant. De focus blijft gericht op de onuitputtelijke muzikale goudmijnen van de 20ste en 21ste eeuw. Novecento (20ste eeuw) en Transit (21sre eeuw) willen deze muziek verder ontginnen voor een zo breed mogelijk publiek.

Novecento presenteert dit najaar vijf concerten en een themadag. De concerten zijn telkens opgebouwd rond één componist. De melancholische koor- en kamermuziek van Janáček, de verstillende liederen van Hindemith, de overgevoelige strijkkwartetten van Rihm, de sobere cellomuziek van Britten en het minimalistische requiem van Bryars. De themadag Gershwin Triple Sunday! exploreert het veelzijdige oeuvre van deze Amerikaanse componist. Topmusici uit binnen- en buitenland staan garant voor uitzonderlijke en verrassende uitvoeringen.

Programmavoorstelling Novecento
Wees als eerste op de hoogte van alle details en kom naar de Programmavoorstelling op woensdag 10 juni. In een presentatie van anderhalf uur stelt curator Pieter Bergé (foto) het  Novecento-programma aan je voor. Welke werken worden er gespeeld, wat is het achterliggende concept per concert en welke uitvoerders staan op het podium? Terwijl je geniet van een drankje, wordt je telkens weer binnengeleid in een ander muzikaal universum. 

Woensdag 10 juni om 14.00 u of 17.30 u
Radiohuis Leuven
(Boekhandelstraat 2, ingang via Muntstraat)

Reserveer nu je gratis ticket(s) met het reservatieformulier