Britse componist en stemkunstenaar Trevor Wishart in Logos

Trevor Wishart Trevor Wishart, geboren in 1946, is één van de belangrijkste Britse componisten van elektronische muziek. Daarnaast is hij ook een indrukwekkend stemkunstenaar. In dit concert komen beide facetten aan bod: Wishart presenteert zijn nieuwste elektronische werken zij aan zij met zijn akrobatische stemkunsten.

In zijn volledig oeuvre staan geluidstransformaties centraal. Niet enkel het bewerken van klank met de mondholte of analoog, maar ook digitale klankbewerking fascineert Wishart. In de jaren 80 begon Trevor te experimenteren met eigen software aan de IRCAM Studio’s in Parijs. Dat mondde uit in de opstart van the Composers Desktop Project, een internationaal netwerk dat geluidssoftware ontwikkeld. Wishart is tevens ook auteur van enkele teoretisch-filosofische boeken over geluid, waaronder ‘On Sonic Art’.

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

Trevor Wishart
Dinsdag 23 juni 2015 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

Extra :
Trevor Wishart : www.trevorwishart.co.uk en en.wikipedia.org