Hedendinsdagen : niet te missen concerten op dinsdagavond!

Mathias Delplanque Na een mooie start van het seizoen heeft oktober vier verrassende Hedendinsdagen voor jou in petto. Je mag je verheugen op onder andere inventieve electro en de third stream van Eric Doplhy, maar evengoed Berio of Ligeti: de Hedendinsdagen nemen je mee op ontdekking doorheen het muzieklandschap van de 20ste en 21ste eeuw.

6/10 – Mathias Delplanque (electronica) – ARBA-ESA – 19.00 u
Mathias Delplanque (foto) hanteert tijdens zijn solo performances zijn laptop als volwaardig instrument en dit op bijzonder fijnzinnige wijze. Deze allround kunstenaar doet veel meer dan het aaneenrijgen van stukjes muziek; hij creëert een live universum aan de hand van het geluid van objecten en akoestisch gemanipuleerde samples. 

13/10 – Sophie Hallynck (harp) – PointCulture Liège – 12.30 u
De harp wordt veelal met het klassiek-romantische repertoire geassocieerd, maar kenners weten dat het instrument ook bij de hedendaagse componisten erg geliefd is. Sophie Hallynck zal de daad bij het woord voegen tijdens een concert met werken van Luciano Berio, Muhiddin Dürrüoghu en Benoît Mernier.

20/10 – Jean-Marc Fessard (klarinet) – Théâtre Poème – 19.00 u
Als voorvechter van de hedendaagse muziek stelt Jean-Marc Fessard een programma voor dat de veelzijdigheid van de klarinet belicht. Met Sylvain Kassap, Eric Dolphy, Ivan Bellocq en de verrassende Jacob TV mag je je aan een origineel en vernieuwend concert verwachten! 

27/10 – Stéphane Ginsburgh (piano) – Istituto Italiano di Cultura – 19.00 u
Stéphane Ginsburgh heeft zich naast zijn passie voor klassieke muziek reeds geruime tijd op het hedendaags repertoire toegelegd. Hij stelde voor de Hedendinsdagen een mooi programma samen met enkele – ietwat tegenstrijdig met de naam – gevestigde waarden uit de hedendaagse muziek, zoals Fiorini, Sciarrino, Eötvös en Ligeti.

Praktische info :

Hedendinsdagen
Elke dinsdag tot en met 22 december 2015, telkens om 19.00 u
Verschillende locaties in Brussel

Meer info : www.arsmusica.be

Elders op Oorgetuige :
Hedendinsdagen : concerten met nieuwe muziek op dinsdagavond in Brussel, 14/09/2015