Floris Vanhoof & Lieven Martens in Logos

Floris Vanhoof Floris Vanhoof is geïnteresseerd in de hybride vorm van muziek, foto en film. Projecties en muziek uit een modulaire synthesizer staan centraal in zijn werk. Zijn eerste projecties waren experimentele films op 16 millimeter die evolueerden naar zuiver visuele ervaringen waarbij hij kijkpatronen in vraag stelt. Zijn inspiratiebronnen zijn de structurele film en de vroege elektronische muziek. In 2015 won Vanhoof de ING publiekprijs op de Young Belgian Art Prize.

Lieven Martens Moana (voorheen Dolphins Into The Future) is op zoek naar een doorgedreven esthetisering van de impressie. Met behulp van analoge en digitale opnametechnieken creëert hij klankwerelden die refereren naar zowel ethnische muziek, geluidskunst als hedendaagse klassieke muziek. Zo creëert hij een zeer eigentijdse vorm van romantiek, live doorgaans aangevuld met lezingen en slide projecties.
Beide heren brachten platen uit bij diverse internationale platenlabels. In België verschenen releases bij Kraak.

Sinds 2014 presenteren ze sporadisch Refreshments. Via performances of installaties zetten ze de communicatie tussen hun beide oeuvres in de verf. Zo brachten ze vorig jaar in het Zuiderpershuis te Antwerpen een reeks van korte muzikale miniaturen, waarin de communicatie tussen de hersengolven van Vanhoof, en de Midi technieken van Martens Moana centraal stond. Voor Logos creëren ze een kleine collectie werken voor het Robotorkest.

Ter gelegenheid van dit concert geeft Oorgetuige 2 gratis tickets of 1 duoticket weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar christel@vastenavont.com. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en de tickets zullen klaarliggen aan de avondkassa.

Praktische info :

Floris Vanhoof & Lieven Martens
Zaterdag 10 oktober 2015 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org