Buma Classical Convention met focus op Vlaanderen

Buma Classical Convention Na een achttal edities van de Staten Generaal van de Klassieke Muziek, slaan we onder de nieuwe vlag van Kunstenpunt een andere weg in. Die weg leidt ons dit najaar naar Nederland, waar we voor het eerst de krachten bundelen met onze noorderburen voor een gezamenlijk ontmoetingsmoment, een ontdekkingsreis én een live-uitzending over en met klassieke muziek uit beide landen. 

Buma Classical Convention
In 2014 ontstond in Nederland een nieuw initiatief om één keer per jaar de klassiekemuzieksector bij elkaar te brengen. Onder de naam Buma Classical komen zo’n 500 mensen uit de sector bijeen in TivoliVredenburg te Utrecht om elkaar te ontmoeten, te praten over, te luisteren naar, geïnspireerd te raken door en na te denken over de ontwikkelingen van hun vakgebied.

In 2015 kijken onze noorderburen niet alleen naar hun eigen landschap maar stappen ze als sector ook over de eigen grenzen heen. Onder het credo Beter een goede buur dan een verre vriend is Vlaanderen dit jaar eregast op de Buma Classical Convention.

Jong talent uit beide landen wordt gepresenteerd op het showcase-podium, cultuur(beleid) wordt met elkaar vergeleken in verdiepende sessies en NPO Radio 4 en Klara slaan de handen ineen voor een gezamenlijke live radio-uitzending vanaf de conferentie.

Op Safari!
In de aanloop naar het event zelf, op donderdag 26 november, zal een 25-tal professionals uit Nederland op bezoek komen naar Vlaanderen, meer bepaald naar Gent – ‘Unesco Creative City of Music’. Op die manier kunnen zij kennismaken met interessante en relevante actoren & projecten van de klassieke muziekscene in Gent en daarbuiten. Dezelfde dag zal ook een delegatie Vlaamse professionals te gast zijn in Amsterdam en Utrecht voor een ontdekkingstocht langs het Nederlandse klassiekemuzieklandschap.

Klara & NPO Radio 4: ‘Beste Buren’!
Op 27 november maken Radio 4 en Klara samen een radio-uitzending vanaf de Buma Classical 2015, in het teken van ‘de verwondering’. Het wordt een dag waarbij België en Nederland elkaar o.a. het beste, leukste en meest in het oog springende op het gebied van klassieke muziek laten horen.

Praktische info :

Buma Classical Convention
Donderdag 26 en vrijdag 27 november 2015
TivoliVredenburg – Utrecht (NL)

Meer info : www.bumaclassical.com

Extra :
Buma Classical brengt klassieke muzieksector samen op www.besteburen.eu, 28/09/2015