Nacht in scène : Bach met electronics en Mozart op een vreemde technoparty

Simon Steen-Andersen Geen nieuwe muziek tijdens dit concert. Wel Bach, Mozart, Schumann, Ravel. Alleen gaat Ensemble Ascolta radicaal in tegen de historische uitvoeringspraktijk: Bach met electronics en Mozart op een vreemde technoparty. Deze muziektheatrale voorstelling is van de hand van Simon Steen-Andersen. De jonge componist wordt vandaag beschouwd als een van de meest heldere sterren aan het nieuwemuziekfirmament. Hij hercomponeerde en hercontextualiseerde een aantal beroemde werken die allemaal op de een of andere manier betrekking hebben op de nacht (en eventueel bijhorende romantiek of ontij). Steen-Andersen en Ensemble Ascolta kregen laaiend enthousiaste pers- en publieksreacties op de voorstelling. Een Belgische première om niet te missen dus!

Praktische info :

Ensemble Ascolta : Nacht in scène
Zaterdag 21 november 2015 om 20.00 u
Muziekcentrum de Bijloke – Gent

Meer info : www.debijloke.be en www.ascolta.de

Extra :
Simon Steen-Andersen : www.simonsteenandersen.dk en youtube