Four Times A Lady brengt Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek en nieuw werk van Petra Vermote in het Concertgebouw in Brugge

Four Times A Lady Broeierig hete karakters, snelle en krachtige ritmes, Latijns-Amerikaanse dansen met handgeklap en gestamp, scandaleuze en sensuele dansen: tijdens dit concert met bijna uitsluitend Zuid-Amerikaanse muziek zie je het zo voor jou. Het Cubaanse landschap inspireerde Leo Brouwer tot het componeren van een rumba. Hij goochelt met ritme en klankkleur en benadert de gitaar bijna als een slaginstrument, op een manier die geen enkele componist hem voordeed. De Argentijnse Eduardo Martin weet als geen ander de hitte en het kolkende bloed van het Zuiden op te roepen door de zoete en warme klanken in Agua y mièles en het vurige karakter van Acrilicos en el Espacio. Voor haar nieuwe compositie liet Petra Vermote zich dan weer inspireren door de Argentijnse auteur Jorge Luis Borges. Hij reconstrueerde in Ficciones op ingenieuze wijze heden en verleden, realiteit en droom. Het klankbeeld is een ode aan de gevarieerde en vaak imposante landschappen van Argentinië. En natuurlijk ontbreekt de tango niet! 

Four Times a Lady staat voor vier sterke muzikale vrouwen die kiezen voor een heel gevarieerd en vaak minder bekend programma. Zij spelen de klassiekers uit het gitaarrepertoire, maar houden er ook van nieuwe muziek te ontdekken en te creëren. Sinds 2007 legden de gitaristen Leen Langenbick, Tania D’Hoest, Willemijn Vermeir en Veerle D’Hoest met Four Times a Lady een hele weg af, als individu en als groep, gedreven door het enthousiasme voor de gitaar en het plezier om met vriendinnen te musiceren. Ze nemen jullie mee op een muzikale reis langs alle grote continenten en langs de meest uiteenlopende sferen: weemoed, ironie, humor, verlangen, kracht, verleiding, mysterie… Dit alles op 24 snaren, gitaarmuziek met pit!

Praktische informatie :

Four Times A Lady : Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek
Zondag 31 januari 2016 om 15.00 u
Concertgebouw – Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be en www.fourtimesalady.be