Gloednieuw werk van Piet Swerts in première tijdens BozarSundays

Piet Swerts Tijdens het volgende BozarSunday-concert brengen een vijftal ervaren musici van het Nationaal Orkest een uiteenlopend programma. Mozart schreef zijn Kwintet voor de bevriende hoornvirtuoos Ignaz Leitgeb en vooral de koperblazer voert hier dan ook het hoge woord. De Langsamer Satz (letterlijk: langzame beweging), een zeldzaam tonaal werk van de vooral als dodecafonist bekendstaande Anton Webern, is een smachtend romantische compositie in de lijn van Liszt, Wagner en Mahler. Franz Anton Hoffmeister maakte vooral naam als muziekuitgever, maar was ook een verdienstelijk en productief componist. En tijdens dit concert gaat ook een gloednieuw werk van onze landgenoot Piet Swerts (foto) in première, opgevat als een eerbetoon aan Franz Schubert.

Praktische info :

BozarSunday NOB : Mozart, Webern, Swerts, Hoffmeister
Zoçndag 31 januari 2016 om 11.00 u
Bozar – Brussel

Meer info : www.bozar.be en www.nob-onb.be

Extra :
Piet Swerts : www.pietswerts.be, www.cebedem.be, www.matrix-new-music.be en youtube