Dagboeken, geheime verlangens en seksuele behoeften staan centraal in muziektheatervoorstelling De Sleutel

De Sleutel Man en vrouw lezen elkaars dagboeken, en weten dat van elkaar. Ze hebben de sleutels ervan doelbewust laten slingeren. Op die manier communiceren ze met elkaar over hun geheime verlangens en andere taboes. 

Het web van intriges breidt uit wanneer de huwelijkskandidaat voor hun dochter wordt uitgenodigd in het huwelijk. Jaloezie, sadomasochisme en ontrouw krijgen stilaan de bovenhand in deze driehoeksverhouding, tot de echtgenoot een hartaanval krijgt en sterft.

Gebaseerd op het bekroonde boek uit 1956 van de Japanse Junichiro Tanizaki, vertaalt regisseur Josse De Pauw De Sleutel naar het theater. Hij las het boek vanuit een westers standpunt en een mannelijke verbeelding. In deze uitvoering laat hij het stuk spelen door vier vrouwen. Een actrice, twee danseressen en een percussioniste. De muziek is van Akira Miyoshi en Kuniko Kato.

Die kruisbestuiving confronteert de mannelijke visie op dit verhaal met de vrouwelijke, en de westerse blik met de oosterse. Hoe anders begrijpen vrouwen dit verhaal? En hoe verschillend begrijpen mannen en vrouwen elkaars verhaal? Hoe lezen we elkaars dagboeken?

Praktische info :

LOD / Josse De Pauw : De Sleutel
Dinsdag 12 april 2016 om 20.30 u
CC Berchem

Meer info : www.ccberchem.be en www.lod.be
——————————–
Donderdag 14 april 2016 om 20.00 u
De Grote Post – Oostende

Meer info : www.degrotepost.be en www.lod.be
——————————–
Vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2016 om 20.00 u
NTGent

Meer info : www.ntgent.be en www.lod.be
——————————–
Zondag 17 april 2016 om 17.00 u
Schouwburg – Kortrijk

Meer info : www.festivalkortrijk.be en www.lod.be