Elise Caluwaerts werkt aan nieuwe cd met spectaculair coloratuurrepertoire

Elise Caluwaerts Na de prachtige cd “Nightfall” (samen met de virtuoze pianist Kim van den Brempt) werkt de internationaal gerenommeerde coloratuursopraan Elise Caluwaerts aan een volgende project: de opname van de cd “Muses” met het St. Petersburg State Symphony Orchestra o.l.v. de Belgische dirigent Walter Proost. Zij kunnen daarbij alle hulp van de wereld gebruiken. Je kan hun project reeds ondersteunen door een gift te geven, de (gesigneerde) cd tegen een voordeeltarief, in voorverkoop, te bestellen of hun project te sponsoren. Alle hulp is meer dan welkom en wordt beloond met een pracht van een opname.

Coloratuursopraan Elise Caluwaerts groeide dankzij haar veelzijdigheid en innemende persoonlijkheid uit tot een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Ze startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire – van opera tot multidisciplinaire projecten – leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerkingen met internationaal gerenommeerde componisten en ensembles. Zo werkte ze op uitnodiging van het Sydney Festival 2016 nauw samen met Pascal Dusapin voor diens kameropera Passion. Haar vertolking van Lei werd lovend onthaald door de pers.

Tijdens het seizoen 15/16 was Elise Caluwaerts ook te horen als Rea in de multimedia-opera Romulus Le Grand, een wereldcreatie met het Zwitserse orkest Musique des Lumières. In de pers werd ze geroemd als “de revelatie van de productie, dankzij haar soepele en heldere sopraanstem”. De productie wordt in 18/19 hernomen in het Teatros del Canal and Teatro Colòn in Buenos Aires. In het najaar van 2016 zal Elise op uitnodiging van het St-Petersburg Symphony Orchestra olv Walter Proost een cd opnemen met spectaculair coloratuurrepertoire. Verder brengt de muziektheaterproductie Io sono Rocco, die in mei 2016 in première ging op het KunstenfestivaldesArts, haar naar Doornik, Marseille en Montréal. Met pianist Kim Van den Brempt brengt ze dan weer verschillende recitals met het romantische liedrepertoire, van bel canto tot laatromantiek.

Website Elise Caluwaerts : www.elisecaluwaerts.com
CD Recording Muses – Elise Caluwaerts – CroFun