Ontmoeting tussen oosterse percussie en barokinstrumenten belooft vuurwerk in de Bijloke

Keyvan Chemirani Een ontmoeting tussen oosterse percussie en barokinstrumenten die vuurwerk belooft. Percussionist Keyvan Chemirani (foto) nodigt twee vrienden en topmusici uit voor een jamsessie met een vleugje jasmijn, een stevige snuif improvisatie en ritmische power op een bedje van barok.

Het resultaat is een energieke samenkomst van muziekculturen, nu eens virtuoos, dan weer intiem en verstild. De finesse van de oosterse ornamentatie ontmoet de virtuoze diminuties uit de barok, in spetterende improvisaties en in werk van grootmeesters als Scarlatti, Purcell en Dowland. De pers was lyrisch over de première, maar oordeelt u vooral zelf.

Praktische info :

Thomas Dunford, Keyvan Chemirani & Jean Rondeau : Jasmin Toccata
Dinsdag 18 oktober 2016 om 20.00 u
Muziekcentrum De Bijloke – Gent

Meer info : www.bijloke.be