Heerlijk nazomeren op gratis outdoor muziekfestival Parklife aan de rand van Gent

Parklife Aan de rand van Gent, midden in de natuur en doordrongen van prachtige muziek, waar relaxen en ontdekken centraal staan: daar vind je het gratis outdoorfestival Parklife! Op zondag 10 september vullen families, foodies en friends voor de derde keer het groene Parkbos. Hemelse klanken zuiveren er de lucht, weren de wolken en doen de grond onder je dekentje galmen.

Muzikale Parkwalk
Ontdek de muzikale Parkwalk en laat je tijdens deze natuurwandeling leiden naar een muzikale poëet in een boom, mysterieus slagwerk verscholen achter de struiken of Bachs prachtige Cellosuites vanuit een serre. Tijdens de Parkwalk (ca. 6 km) val je van de ene verrassing in de andere. Je geniet er op je eigen ritme van de muzikale installaties onderweg en beleeft een onvergetelijke ervaring die al jouw zintuigen prikkelt.  Dit jaar is het parcours van de Parkwalk nog langer, zodat je nog beter van de prachtige natuur kan genieten.

Een greep uit de muzikale parels onderweg:

Heartscopes
We duiken onze muzikale ontdekkingstocht in met een heus klankenparcours. Zet de stethoscoop aan je oren en allerlei verborgen geluiden in alledaagse voorwerpen zullen zich onthullen…

Duo Ikigai
Twee jonge talenten inspireren om je ‘ikigai’ te vinden: de reden waarom je ’s morgens uit dat heerlijke bed kruipt. Wandel mee op de boeiende paden van het duorepertoire met violiste Veerle Van Roosbroeck en celliste Elien Van Alboom.

Magic Wood
Waan je in Australië en ga op zoek naar de woud- en dierengeluiden tussen de bomen. Spits je oren en laat je meevoeren door de diepe, ritmische klanken van de didgeridoo.

Maud Vanhauwaert, Geert Waegeman en Tom Kestens
Maud geeft met Geert op viool en Tom op gitaar een voorsmaakje van hun voorstelling ‘Mijn punt is eigenlijk’. Op het spanningsveld tussen poëzie, muziek en experiment. Tussen broos en bruut, tussen grappig en gevaarlijk. Samen scheppen zij een magische wereld, vol ontwapenend spervuur en grootmoedige niemendalletjes.

As one
Dit levendige slagwerkduo brengt een auditief en visueel spektakel. Zoals de naam doet vermoeden, spelen Birgit Eecloo en Jessica Peel ‘as one’ op één marimba. Ontdek welke klassieke meesterwerken zij uit dit instrument toveren.

Taiko
Taiko is bedoeld om levenskracht op te wekken. Grete Moortgat, die als één van de enige Belgen deze eeuwenoude Japanse percussie speelt, verbluft met complexe ritmes en krachtige, fysiek uitputtende bewegingen.

Waterfluitorkest
Vandaag is de solist van het orkest de reuzegrote xylofoon, hij gaat het samenspel aan met een heleboel waterfluiten. Speel mee in het waterfluitorkest en creëer onder leiding van Martien Groeneveld een waar orkestraal muziekwerk!

Maarten en Kobe
Langs het wandelpad verschijnt een idyllisch tafereel: Maarten Vandenbemden, een jonge gitaarbelofte, begeleidt tenor Kobe Baeyens in een sfeervol recital.

Duobaan
Hoe klinkt een waterval van dennenappels? Wat is de klank van boomschors? Hoe klinkt het inpakken van het bos?  Stap in een subtiele performance van Duobaan, met hedendaagse accordeonklanken en het tikken van de tijd…

Praktische info :

Parklife
Zondag 10 september 2017 vanaf 11.00 u
Parkbos Gent

Meer info :

Elders op Oorgetuige :
Flash Forward : Gent Festival omarmt de toekomst vol vertrouwen en nieuwsgierigheid, 8/09/2017