• SnapPower Charger: Add USB ports to your wall with no wiring:

  Dit is één van mijn favorieten en tevens één van de betere oplossingen die ik al gezien heb om overal in de woning te voorzien in usb-laadcontacten, iets waar we tegenwoordig nooit genoeg van hebben. Heel wat toestellen die dagelijks opgeladen dienen te worden worden van stroom voorzien via USB-poorten. We hebben dan ook onze kasten en laden vol liggen met allerhande laders en adapters, maar deze ondingen zijn niet enkel enorm onhandig, ze zijn ook verschrikkelijk lelijk!

  Dit team heeft op een heel doordachte manier een oplossing gevonden voor beide problemen: door het plaatje over een gewoon stopcontact te vervangen met hun “uitvinding” wordt aan elke stopcontact een extra USB-ingang toegevoegd die daarenboven nog eens zo goed als onzichtbaar is. En leuk meegenomen is ook dat de installatie, voor zover daar sprake kan van zijn, zelfs voor iemand met twee linkerhanden als ikzelf een fluitje van een cent is. Er dienen immers geen draden losgemaakt of verbonden te worden, de usb-poort wordt van stroom voorzien via de vijzen die contact maken met het binnenwerk van het stopcontact. Knap gevonden, de dag dat dit in de winkelrekken ligt haal ik deze zeker in huis.

 • Plugable Ultimate USB-C Universal Docking Station:

  Om toestellen als notebooks en tablets zo draagbaar mogelijk te maken worden deze almaar kleiner en smaller. Een van de minder praktisch gevolgen daarvan is het gebrek aan ruimte om voldoende aansluitingen voor randapparatuur te voorzien. Zo heeft het laatste nieuwe model van de Apple MacBook zelfs slechts één enkele USB-poort meer, wat uiteraard veel te weinig is.

  Dit team heeft hier een praktische oplossing voor gevonden: een docking-station dat toelaat via één enkele USB Type-C poort tot wel drie schermen aan te sluiten op je toestel, en als extraatje wordt het apparaat nog eens opgeladen ook. Kan moeilijk anders dan “geniaal” beschouwd worden.

 • Electric Objects: A Computer Made for Art:

  We kenden wel reeds tal van digitale fotokaders in alle geuren en kleuren, maar meestal konden deze niet echt hoge resoluties aan of was net de omkadering niet om aan te zien. Dat is alles wat over dit project niet gezegd kan worden.

  Door samenwerking met artiesten, curatoren, galerijhouders en andere mensen uit de business biedt dit team via het internet een complete kunstcollectie aan die op heel mooie displays getoond kan worden in de hoogste resolutie. In enkele klikken kan je de werken aan je muur aanpassen aan je stemming of de gelegenheid, en de schermen waarop alles getoond wordt werden duidelijk zelf ook wel met oog voor design ontworpen. Digitale kunst die zeker gezien mag worden. Het hoeft ook niet altijd functioneel te zijn, niet?

 • LUMOPACK | The Fastest Charging Portable Battery Pack:

  Een doorsnee batterij-pack heeft twee beperkingen: te snel leeg en veel te lange oplaadtijd. Dit project biedt aan beide problemen een prima oplossing zodat je eigenlijk zo goed als nooit meer zonder stroom komt te zitten, wat toch wel de bedoeling is van dit soort apparaten. Opzet geslaagd dus…

 • Peeple – Caller ID for your front door:

  Deze digitale variant van het “spionnetje” lijkt me een grote vooruitgang met heel veel mogelijkheden. Uiteraard kan je zonder vertraging en “live” zien wie er voor je deur staat, maar dus niet enkel wanneer je thuis bent. Ook tijdens je afwezigheid zie je gewoon wie er langskomt en kan je indien nodig actie ondernemen. Dat je ook ineens in de gaten hebt wanneer de kids al dan niet stiekem naar buiten glippen is goed meegenomen.

  Ik kan me alvast heel wat situaties voorstellen waarbij dit gadget een leuke aanwinst zou zijn, en ben dan ook indien deftig geprijsd zeker kandidaat koper!

  Uiteraard gaat ook dit concept uit van het idee dat je wel altijd en overal ten allen tijde je smartphone bij de hand hebt, maar dat geldt zo goed als voor alle projecten tegenwoordig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *